AMIT EGYSZER LEHET/KELL
JÓL MEGCSINÁLNI –
ALAPOZÁS, FALAZÁS, SZIGETELÉS

Összeszedtünk minden információt és jótanácsot egy helyre azokról a szerkezetekről, melyek hatból öt oldalon fognak védeni benneteket a külvilágtól!

Ezek szabják meg a ház „filozófiáját”, és az itt elkövetett hibákat nagyon nehéz javítani.
Ez a könyv segít abban, hogy már az építkezés elején is jó, átgondolt döntéseket hozzatok.

Legyetek ti is felkészült építkezők, akik megvalósítják az álmaikat, de nem dobják ki pénzüket feleslegesen az ablakon!

 

“Házépítés előtt állok, és már jó ideje bújom a netet, próbálok információkhoz jutni innen onnan. Amikor rátaláltam a könyvsorozatra, akkor egyből tudtam, hogy erre lesz szükségem, és egyáltalán nem csalódtam. Átfogó, rendszerezett információk közérthető nyelven, világos magyarázatokkal. Nagyon jól van felépítve az egész tudásanyag, külön tetszenek benne a való életből vett rövid történetek, és az is, ahogyan az építtetőt igyekszik közelebb hozni az építőanyagokhoz, azok természetéről is igen sokat megtudunk. A temérdek apró hasznos tippnek köszönhetően már most biztos vagyok benne, hogy sokkal többet spórolok magamnak, mint amennyibe a könyvsorozat került. Egyedülálló információforrás, minden házépítőnek szívből ajánlom!”

Papp Ferenc

 

Az Építem a házam 2. kötete már az építkezés első kivitelezési fázisához nyújt segítséget.
Ez az a szakasza a házépítésnek, amikor talán a legnagyobb téttel bíró döntéseket kell meghozni (mind anyagilag, mind a későbbi bentlakás kényelme szempontjából) – miközben az építkezők többsége ekkor még minimális tapasztalattal rendelkezik. 

A könyv ennek az ellentmondásnak a feloldásához szeretne segítséget nyújtani.
Minden olyan információt megtalálsz benne, amire egy építkezőnek szüksége lehet, anélkül, hogy ehhez heteket, hónapokat kellene böngészned az Internetet. Ráadásul közérthető, logikailag csoportosított formában közli ezeket az információkat és rávilágít a MIÉRT?-ekre is. (Amik a reklámokból általában kimaradnak…)

A jól elkészített alap létkérdés egy háznál – hiszen ennek későbbi javítása, átalakítása már csak aranyáron lehetséges.
A falazat anyagának és technológiájának kiválasztásáról szóló döntés az egész ház „filozófiáját” szabja meg. (Hiszen négy oldalról ezek fognak körbevenni bennünket az otthonunkban.)
Az épület homlokzata pedig tipikusan egy olyan terület, ahol a praktikum a szépséggel, az egyediséggel kell párosuljon. (Jelenetős részben ettől lesz „szép” a házunk!)
Az Építem a házam 2. kötete ezt a három, kulcsfontosságú témát járja körbe!

KÉRDÉS KÉRDÉS HÁTÁN!

u Sávalap vagy lemezalap kerüljön a házunk alá?

u Hogyan kerüljük el „bolondbiztos” módszerekkel, hogy se a víz, se a hideg ne jusson be sose a házunkba alulról?

u Egyrétegű vagy többrétegű falazatban gondolkozzunk?

u Hány centi szigetelés kerüljön a házra és milyen anyagból?

u Milyen anyagból, milyen technológiával készüljenek a falak? A hatalmas választékból melyik az, amelyik legjobban illik az igényeinkhez és a gondolkodásmódunkhoz?

u Mi a különbség a különböző vakolatfajták között?

u Kell-e vakolat a homlokzati hőszigetelés alá?

u Mitől passzívház egy passzívház? Igaz, hogy 2021-től már csak ilyet lehet építeni?

 

Csak néhány kérdés a sok közül, amit manapság minden házépítő és házfelújító feltesz (vagy fel kellene tegyen!).
Az igazi nehézséget az okozza, hogy a kérdésekre sokféle, igen gyakran egymásnak gyökeresen ellentmondó válasszal találkozni a céges prospektusokban, az internetes fórumokon és a neten általában!
Kinek higgyek?

Közérthetően és olvasmányosan összegyűjtöttünk minden információt és tudást egy helyre!

Mi mindent kell átgondolni, megtanulni és eldönteni egy ház alapjának és falszerkezetének kigondolásakor?

Az Építem a házam sorozat pontosan azt adja, amit ígér. Felkészít minket, építkezőket arra, hogy megfelelő kérdéseket tegyünk fel a tervezőnek, kivitelezőnek, értsük az ő kérdéseiket, és hogy jó döntéseket tudjunk hozni. Teszi mindezt marketing ámítástól, és manipulatív féligazságoktól mentesen: csak a lényeg, valós előnyökkel-hátrányokkal, részletes tényekkel alátámasztva, néhány kisebb humoros kitérővel, és rengeteg releváns háttér információval.”
Csucska Péter

MIRŐL OLVASHATSZ A KÖNYVBEN?

Az Építem a házam 2. kötete bemutatja, hogy miből és hogyan készülhetnek a falak.
Sorra vesszük a leggyakoribb falazási technológiákat, miközben általánosságban is megismerhetitek a falazatokkal szemben támasztott számtalan követelményt.

Szó lesz az alapozás során nélkülözhetetlen tudnivalókról, megismerkedünk a betonozás kulisszatitkaival, valamint a víz- és hőszigetelés általános tudnivalóival, anyagaival – ezt a tudást számtalan alkalommal lesz mód még használni az építkezés során!

Végül, de nem utolsó sorban áttekintjük a vakolt és szerelt homlokzatok sajátosságait, a homlokzati hőszigetelő rendszereket és a vakolatfajták közötti különbségeket.

=

Milyen alap kerüljön a ház alá?

Különböző alapozási módok és a köztük levő különbségek

=

Hogyan készül az alapozás?

Lépésről lépésre, hogyan kerüljük el az alapozás csapdáit?

=

Beton és vasbeton

Alapszintű ismerkedés a ház egyik legfontosabb építőanyagával

=

Vízszigetelési kisokos

Milyen nedvességek ellen kell megvédeni a házunkat és milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre?

=

A vízszigetelő anyagok fajtái

Melyik mire jó – és mire nem jó?

=

Az alapba kerülő hőszigetelés

Mit, miért és hova? Elvárt vastagságok. Rétegrendek.

=

Falazási "filozófiák"

Egyrétegű és többrétegű falszerkezetek – érvek pro és kontra

=

Miből épülhet a házunk?

Tégla, pórusbeton, mészhomok, könnyűszerkezet, beton, öntöttfalas technológia és rönkházak.

=

A homlokzati hőszigetelés rendszere

Mitől rendszer? A rendszer elemei és az építés részletei

=

Napjaink hőszigetelő anyagai

Jellemzők, különbségek, melyiket hova. Melyikból hány centi? Hőszigetelés kontra hőtárolás.

=

Mi kerülhet a ház homlokzatára?

Vakolat-, és festékfajták. A felhordás kulisszatitkai. Kő-, és téglaburkolatok, mint reális alternatívák.

}

IDŐMEGTAKARÍTÁS

Nem kell ezer helyről összevadászni a tudást és az információkat!

HITELESSÉG

Az egyes területek avatott szakértői által lektorálva.

ÉRTHETŐSÉG

Előtanulmányok nélkül is érthető (és továbbadható!) tudás!

HATÉKONYSÁG

Eredményesebb közös munka a társszakmákkal és a megrendelőkkel!

NE VEGYÉL ZSÁKBAMACSKÁT – OLVASS BELE!

Belenézhetsz mindegyik fejezetbe, eldöntheted, hogy tetszik-e a könyv stílusa, kinézete, átböngészheted a tartalomjegyzéket és a tárgymutatót is!

„Igazi hiánypótló könyv, mely a teljes építési folyamatot átfogóan, szemléletesen, szakértői, mégis közérthető módon mutatja be. Nincs telezsúfolva szakszavakkal, melyek elveszik a kedvünket az olvasástól, hanem olvasmányos-szakértői stílusban szinte letehetetlenné válik.
Rengeteg okos gondolat, apró „titkok” felfedése a minőséggel, a takarékossággal, a szemléletmóddal kapcsolatban. Nagyon hasznos könyv!”

Kovács Attila, Szeged

ÉS EZ MÉG NEM MINDEN!
3 KÜLÖNLEGES BÓNUSZ A KÖNYV MELLÉ, MELYEK MIND ABBAN SEGÍTENEK, HOGY KÖNNYEBBEN, SIKERESEBBEN, KEVESEBB ABLAKON KIDOBOTT PÉNZZEL ÉPÍTKEZZETEK!

 • A könyv megvásárlásával jogot szereztek arra, hogy korlátlan számban ingyenesen vegyetek részt a Tervcafékon!
  A Tervcafék egyedülálló rendezvények idehaza, a háztervek tökéletesítgetésének remek eszközei. Három hetente kerülnek megrendezésre Budapesten.
  A Tervcafék olyan kötetlen, jókedvű esték, ahol a legkülönbözőbb építési szakemberekkel (építészekkel, kivitelezőkkel, gépészekkel, villamos szakemberekkel, pénzügyi szakemberekkel, lakberendezőkkel) lehet találkozni és konzultálni.
  Kihagyhatatlan és egyedülálló lehetőség a háztervek optimalizálására!
 • A könyv megvásárlásával jogot szereztek arra, hogy részt vegyetek Az építő közösség VIP Építkező Programjában.
  Ennek keretében Magyarország vezető építőanyag-gyártó cégei nyújtanak személyre szabott segítséget az építkezésetekhez.
 • A könyv megvásárlásával Az építő közösség tagjává váltok. Rendszeres értesítést kaptok rendezvényeinkről, hasznos blogbejegyzéseinkről és videóinkról, folyamatosan értesülhettek az építkezőket érintő legfrissebb támogatási lehetőségekről, jogszabály-változásokról – sok egyéb érdekesség mellett.
  Ezen kívül tagjai lehettek Az építő közösség zárt Facebook-csoportjának, melyben más építkezőkkel cserélhettek véleményt és szakemberektől kérdezhettek.

NINCS KOCKÁZAT – FELKÉSZÜLT ÉPÍTKEZŐ GARANCIA

Nem kockáztatsz semmit!
Amennyiben úgy érzed, hogy az Építem a házam 2. kötete nem jelent számodra akkora értéket, mint vártad, ha nem lettél tőle felkészültebb építkező, akkor csak küldd vissza nekünk, és mi kérdés nélkül visszatérítjük a vételárat!

MINDEN INFORMÁCIÓ ÉS TUDÁS EGY HELYEN, AMIRE EGY HÁZÉPÍTÉSRE, KOMOLYABB HÁZFELÚJÍTÁSRA KÉSZÜLŐ CSALÁDNAK SZÜKSÉGE LEHET, AMIKOR A HÁZ ALAPJÁRÓL, FALSZERKEZETÉRŐL ÉS HOMLOKZATI KIALAKÍTÁSÁRÓL KELL DÖNTENI!

CSOMAGBAN JOBBAN MEGÉRI!

Az Építem a házam könyvsorozat köteteiből változatos csomagokat alakítottunk ki, hogy attól függően választhass, hogy milyen téma érdekel illetve az építkezés melyik szakaszában találtál ránk!

HA MOST ARRA GONDOLSZ, HOGY…

Q …igen, de 9 990 Ft nagyon sok pénz egy könyvért…

R …akkor ebben egyrészt igazat kell adnom. Ennyi pénzért komoly művészeti albumokat lehet kapni a könyvesboltban. (Bár meg fogod látni, hogy az Építem a házam könyvek is gyönyörű kiállítású, nagyon szép könyvek! 🙂 )
Gondolj azonban mindig arra, hogy egy építkezés során egyetlen hasznosítható jótanács, egyetlen felismert hiba több tízezer, de inkább több százezer forintos pénzmegtakarítást jelenthet!
Vagy gondolj arra, hogy mi minden hasznosabbra lehetne fordítani azt az időt, amit az interneten történő végtelen keresésre fordítasz?!

Qigen, de a nyomtatott könyvekben levő információk hamar elavulnak…

R Az Építem a házam könyvekben elsősorban alapelveket osztunk meg – melyek igazak lesznek holnap is. Ezeknek az alapelveknek, alapösszefüggéseknek a birtokában már Te is képes leszel egy-egy újdonság, egy-egy jótanács megítélésére.
Az aktualitásokat (melyek leginkább a támogatásokhoz, szabályozásokhoz kötődnek) Az építő közösség blogbejegyzéseiben próbálom naprakészen megosztani – immáron veletek is.

Qigen, de miért higgyek éppen ennek az embernek?

R Közel húsz éven keresztül dolgoztam vezető hazai építőanyag-gyártó cégek vezetőjeként, így volt szerencsém(?) látni azt, hogy miért és hogyan csúszik félre a magyar építkezések kétségbeejtően nagy része.
Ezeket a tapasztalatokat ötvöztem saját építkezésem (szintén nem elhanyagolható mennyiségű…) tapasztalatával.
Végül, de nem utolsó sorban, Az építő közösség közel tíz év alatt már több ezer építkezőnek segített, az Építem a házam könyvsorozat már ötödik köteténél jár, az 1. és 2. kötet pedig már túl van a 3. kiadásán!

Rendeld meg most, hogy a könyvből megszerzett tudás birtokában már néhány napon belül megfontoltabb döntéseket tudj hozni az építkezéseteken, és így kevesebb pénzt dobjatok ki feleslegesen az ablakon!
Kattints a gombra!

AZ ÉPÍTEM A HÁZAM KÖNYVSOROZAT TOVÁBBI KÖTETEI

Minden, amit át kell gondolni, el kell dönteni, el kell intézni és meg kell tanulni az építkezés előkészítési, tervezési szakaszában.
Kötelező olvasmány minden házépítés vagy házfelújítás előtt álló családnak, akik kezükben szeretnék tartani az építkezést!

Ebből a könyvből a nyílászárókról, az árnyékolási lehetőségekről, a különböző födém- és padlófajtákról tudhatsz meg (szinte) mindent!
Egyformán terítékre kerülnek a tervezés és a kivitelezés fontos apróságai és összefüggései!

Ebben a könyvben azt tanulhatod meg, hogyan hozd összhangba a szépséget a praktikummal.
Szó lesz a belső térkialakítás alapjairól, a gipszkartonozás, a hideg- és melegburkolás, a festés és a tapétázás műhelytitkairól is!

Itt már az épületgépészet legújabb és legizgalmasabb területeiről lesz szó!
Hőszivattyúk, légkondicionálók, villamos fűtések és gépi szellőztetők szerepelnek ennek a könyvnek a tárgymutatójában!

CSOMAGBAN JOBBAN MEGÉRI!

Az Építem a házam könyvsorozat köteteiből változatos csomagokat alakítottunk ki, hogy attól függően választhass, hogy milyen téma érdekel illetve az építkezés melyik szakaszában találtál ránk!

MI TÖRTÉNIK A MEGRENDELÉST KÖVETŐEN?

A könyvek kiszállítását logisztikai partnerünk, a Webshop Iroda Kft. végzi. A beérkezett megrendeléseket nekik továbbítjuk. (Kivétel a személyes átvétel.)
A kiszállítás a fizetést követően 2-3 munkanapon belül megtörténik.

A könyvet legegyszerűbben bankkártyával tudod kifizetni. (Erre az OTP Simple biztonságos, tőlünk teljesen független felületén van lehetőség.)
A fizetést követően a megrendelést azonnal továbbítjuk a logisztikai partnerünknek, akik átadják a futárnak.

Amennyiben az előre utalásos fizetést választod, akkor a megrendelés beérkezését követően díjbekérőt kapsz, ennek kiegyenlítése után pedig futárral küldjük a könyvet. (A futár egyeztetni fogja veled az időpontot.)

Amennyiben utánvétes kiszállítást választasz, akkor fizetni kiszállításkor a futárnál tudsz. (A futár egyeztetni fogja veled az kiszállítási időpontot.) Ebben az esetben a Webshop Iroda állítja ki neked a számlát.

Amennyiben a budapesti (vagy gödöllői) személyes átvételt választod, akkor ennek módját telefonon fogjuk egyeztetni veled.

Ha bármilyen kérdésed, kérésed adódna, hívj bizalommal a 30/9820-797-es telefonszámon, vagy írj nekem emailt a bodnargy@epitemahazam.hu címre!

Az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) ide kattintva, új Adatkezelési tájékoztatónkat ide kattintva tudod elolvasni.