AZ ÉPÍTKEZÉS ELŐKÉSZÍTÉSE –
A TELEKVÁLASZTÁSTÓL, A HÁZTERVEK KÉSZÍTÉSÉN ÁT,  AZ ENERGETIKAI ELVÁRÁSOKIG

Mi mindent kell átgondolni, megtanulni, eldönteni, elintézni és megcsinálni az építkezés előkészítési szakaszában?
Összeszedtünk minden információt és tudnivalót egy helyre!

Legyetek ti is felkészült építkezők, akik megvalósítják az álmaikat, de nem dobják ki pénzüket feleslegesen az ablakon!

 

2022 januárjában megjelent a könyv 4., naprakész kiadása!
Mostantól QR-kódokkal elérhető folyamatos aktualizálás!

“Mindenkinek, aki családi ház építésébe vág, csak ajánlani tudom! A kezdőknek kiváló anyag, mely átfogóan végigveszi az előkészítés minden lépését (laikusoknak is emészthető formában), a haladóknak első osztályú szamárvezető, nehogy figyelmen kívül maradjon valami!
Igényes kivitelezés, aktualizált, hasznos információkkal, segédletekkel és valós tapasztalatokkal! Az, hogy a kötet az aktuális jogszabályoknak, előírásoknak megfelelően aktualizálva van, valamint a Tervcafékon összegyűlt tapasztalatok is bedolgozásra kerültek a legújabb kötetbe, csak tovább növelik a könyv használati értékét.”
(Ignácz András)

 

 

 

 

 

 

Általános (és nagyon veszélyes!) hiedelem a házépítők körében, hogy az építkezés akkor kezdődik, amikor – új építésnél – elkezdik ásni a ház alapját, vagy – felújításkor – amikor megjelennek a helyszínen az első mesteremberek.
Tévedés!
Ez valójában már az építkezés félideje!

Az átgondolt építkezés első felét az előkészítés teszi ki!
Ez az az időszak, amikor átgondoljuk, mit is szeretnénk valójában, mire telik a családi költségvetésből, megkeressük a nekünk ideális tervezőt (tervezőket), és vele (velük) közösen egy hosszú iterációs munkával elkészülnek jövendő otthonunk végleges tervei.

Régi igazság, mégis gyakran elfeledkezünk róla: jó házak csak jó tervekből születhetnek.
Szerencsére a dolog fordítva is igaz: ha jók a tervek, akkor azt a kivitelezés során már „csak” elrontani lehet. (Hogy miként ne rontsuk el, arról szólnak az Építem a házam könyvsorozat következő kötetei 🙂 )

Az Építem a házam 1. kötete ennek a méltatlanul alábecsült előkészítési szakasznak a sikeréhez ad óriási segítséget.

KÉRDÉS KÉRDÉS HÁTÁN!

u Milyen egy jó házterv? Mitől lesz azzá és hogyan lesz azzá?

u Hogyan válasszunk építési telket – szakértő módra?

u Milyen szakembereket célszerű bevonni a tervezési folyamatba?

u Mi alapján válasszuk ki az építészünket?

u Saját szervezésben építkezzünk vagy bízzuk a kivitelezést egy generálkivitelezőre?

u Mitől számít energiatakarékosnak, XXI.  századinak egy ma épülő, ma felújításra kerülő ház?

u Mit is jelent valójában az a rengeteg szakkifejezés, amivel az építkezés során lépten-nyomon találkozunk?

Csak néhány kérdés a sok közül, amit manapság minden házépítő és házfelújító feltesz (vagy fel kellene tegyen)!
Az igazi nehézséget az okozza, hogy a kérdésekre sokféle, igen gyakran egymásnak gyökeresen ellentmondó válasszal találkozni a céges prospektusokban, az internetes fórumokon és a neten általában!
Kinek higgyek?

Közérthetően és olvasmányosan összegyűjtöttünk minden információt és tudást egy helyre!

Mi mindent kell átgondolni, megtanulni és eldönteni egy házépítés előkészítési, tervezési időszakában?

“Legjobban a széles látókörű megközelítés tetszett benne. Olyasmiről is ír, amiről az ember nem is gondolná, hogy gondolnia kellene rá.”
Szigeti Gergely

MIRŐL OLVASHATSZ A KÖNYVBEN?

Az építkezés előkészítési szakaszában alapozzuk meg azt, hogy mennyire lesz gördülékeny, stresszmentes és költséghatékony a későbbi (látványos) kivitelezési szakasz.

Sajnos mindennek az ellenkezője is igaz: ekkor dől el, hogy mennyi későbbi idegeskedést, ad hoc döntést, felesleges pénzkidobást kódolunk bele a továbbiakba.
Az igazi csapda, hogy ebben a fázisban még kevés tudással és kevés tapasztalattal bírunk – miközben már itt kellene meghozni egy csomó létfontosságú döntést!

Ha elolvasod az Építem a házam 1. kötetét, akkor minden fontos dologra gondolni fogsz már a tervezési szakaszban, és az első perctől kezdve egy olyan gondolkodásmóddal fogsz tudni döntéseket hozni, melyek meglapozzák a későbbi sikeres kivitelezést.
Akkor is, ha most építkeztek először!

=

Biztos, hogy családi ház?

Családi ház nem való mindenkinek. Gondold át, mielőtt belevágsz!

=

Hogyan válasszunk telket?

Számtalan apróság, melyek később milliókat spórolhatnak neked – vagy éppen a pluszköltségeidet növelik majd. 

=

Milyen a jó házterv?

Tervfajták, a tervezési folyamat fontos lépései, hogyan találjunk tervezőt?

=

A "közel nulla" és társai

Melyek a ma érvényes energiahatékonysági elvárások, melyekkel minden építkezőnek tisztában kell lennie?

=

Hogyan válasszunk kivitelezőt?

Fővállalkozóval vagy saját szervezésben? Milyen szempontokat kell figyelembe venni az átgondolt döntéshez?

=

Egy ház kötségvetése

Mennyibe fog kerülni? Mennyi idő alatt lesz kész? És honnan/hogyan lesz rá pénzünk?

=

Mit kell tudni az építőanyagokról?

Garancia, jótállás, reklamáció és társaik. Hogyan kerüljük el, hogy átverjenek bennünket? Az építőanyag-kereskedő szerepe egy építkezésen.

=

U-érték és egyéb szörnyűségek

Érthetően elmagyarázzuk az összes fontos műszaki paraméter jelentését – és azt is, miért lehetnek fontosak a döntéseinknél!

=

A rendszerszemlélet fontossága

Milyen az a gondolkodásmód, ami nélkülözhetetlen egy mai építkezés sikeréhez – az első perctől az utolsóig?

}

IDŐMEGTAKARÍTÁS

Nem kell ezer helyről összevadászni a tudást és az információkat!

HITELESSÉG

Az egyes területek avatott szakértői által lektorálva.

ÉRTHETŐSÉG

Előtanulmányok nélkül is érthető (és továbbadható!) tudás!

HATÉKONYSÁG

Eredményesebb közös munka a társszakmákkal és a megrendelőkkel!

NE VEGYÉL ZSÁKBAMACSKÁT – OLVASS BELE!

Belenézhetsz mindegyik fejezetbe, eldöntheted, hogy tetszik-e a könyv stílusa, kinézete, átböngészheted a tartalomjegyzéket és a tárgymutatót is!

„Ezúton is szeretnék gratulálni a könyvhöz – egyszerűen fantasztikus. Kötelező házi olvasmány kellene legyen mindenkinek, akinek csak megfordul a fejében, hogy egyszer talán saját családi házat szeretne. Minden elismerésem, hogy nagyon sok olyan buktatót említ a könyvben, ami sok ember fejében meg sem fordul: csak egy-egy ilyenért is érdemes a könyvet elolvasni! (Sajnos néhányat a saját bőrömön tapasztaltam. sok pénzt ért volna, ha ezt 10 évvel ezelőtt olvasom.)”
Forray Zsolt

ÉS EZ MÉG NEM MINDEN!
3 KÜLÖNLEGES BÓNUSZ A KÖNYV MELLÉ, MELYEK MIND ABBAN SEGÍTENEK, HOGY KÖNNYEBBEN, SIKERESEBBEN, KEVESEBB ABLAKON KIDOBOTT PÉNZZEL ÉPÍTKEZZETEK!

 • A könyv megvásárlásával jogot szereztek arra, hogy korlátlan számban ingyenesen vegyetek részt a Tervcafékon!
  A Tervcafék egyedülálló rendezvények idehaza, a háztervek tökéletesítgetésének remek eszközei. Három hetente kerülnek megrendezésre Budapesten.
  A Tervcafék olyan kötetlen, jókedvű esték, ahol a legkülönbözőbb építési szakemberekkel (építészekkel, kivitelezőkkel, gépészekkel, villamos szakemberekkel, pénzügyi szakemberekkel, lakberendezőkkel) lehet találkozni és konzultálni.
  Kihagyhatatlan és egyedülálló lehetőség a háztervek optimalizálására!
 • A könyv megvásárlásával jogot szereztek arra, hogy részt vegyetek Az építő közösség VIP Építkező Programjában.
  Ennek keretében Magyarország vezető építőanyag-gyártó cégei nyújtanak személyre szabott segítséget az építkezésetekhez.
 • A könyv megvásárlásával Az építő közösség tagjává váltok. Rendszeres értesítést kaptok rendezvényeinkről, hasznos blogbejegyzéseinkről és videóinkról, folyamatosan értesülhettek az építkezőket érintő legfrissebb támogatási lehetőségekről, jogszabály-változásokról – sok egyéb érdekesség mellett.
  Ezen kívül tagjai lehettek Az építő közösség zárt Facebook-csoportjának, melyben más építkezőkkel cserélhettek véleményt és szakemberektől kérdezhettek.

NINCS KOCKÁZAT – FELKÉSZÜLT ÉPÍTKEZŐ GARANCIA

Nem kockáztatsz semmit!
Amennyiben úgy érzed, hogy az Építem a házam 1. kötete nem jelent számodra akkora értéket, mint vártad, ha nem lettél tőle felkészültebb építkező, akkor csak küldd vissza nekünk, és mi kérdés nélkül visszatérítjük a vételárat!

!MINDEN INFORMÁCIÓ ÉS TUDÁS EGY HELYEN, AMIRE EGY HÁZÉPÍTÉSRE, KOMOLYABB HÁZFELÚJÍTÁSRA KÉSZÜLŐ CSALÁDNAK SZÜKSÉGE LEHET A HÁZTERVEK KÉSZÍTÉSÉNEK IDŐSZAKÁBAN! (ÉS AZT MEGELŐZŐEN!)

CSOMAGBAN JOBBAN MEGÉRI!

Az Építem a házam könyvsorozat köteteiből változatos csomagokat alakítottunk ki, hogy attól függően választhass, hogy milyen téma érdekel illetve az építkezés melyik szakaszában találtál ránk!

HA MOST ARRA GONDOLSZ, HOGY…

Q …igen, de 9 990 Ft nagyon sok pénz egy könyvért…

R …akkor ebben egyrészt igazat kell adnom. Ennyi pénzért komoly művészeti albumokat lehet kapni a könyvesboltban. (Bár meg fogod látni, hogy az Építem a házam könyvek is gyönyörű kiállítású, nagyon szép könyvek! 🙂 )
Gondolj azonban mindig arra, hogy egy építkezés során egyetlen hasznosítható jótanács, egyetlen felismert hiba több tízezer, de inkább több százezer forintos pénzmegtakarítást jelenthet!
Vagy gondolj arra, hogy mi minden hasznosabbra lehetne fordítani azt az időt, amit az interneten történő végtelen keresésre fordítasz?!

Qigen, de a nyomtatott könyvekben levő információk hamar elavulnak…

R Az Építem a házam könyvekben elsősorban alapelveket osztunk meg – melyek igazak lesznek holnap is. Ezeknek az alapelveknek, alapösszefüggéseknek a birtokában már Te is képes leszel egy-egy újdonság, egy-egy jótanács megítélésére.
Ezen túl az aktualitásokat (melyek leginkább a támogatásokhoz, szabályozásokhoz kötődnek) mostantól egy, a könyvekből QR-kódokkal elérhető honlapon jelenítjük meg, így két kiadás között is naprakész információkhoz jutsz! (A frissítésekről értesítést küldünk.)

Qigen, de miért higgyek éppen ennek az embernek?

R Közel húsz éven keresztül dolgoztam vezető hazai építőanyag-gyártó cégek vezetőjeként, így volt szerencsém(?) látni azt, hogy miért és hogyan csúszik félre a magyar építkezések kétségbeejtően nagy része.
Ezeket a tapasztalatokat ötvöztem saját építkezésem (szintén nem elhanyagolható mennyiségű…) tapasztalatával.
Végül, de nem utolsó sorban, Az építő közösség közel tíz év alatt már több ezer építkezőnek segített, az Építem a házam könyvsorozat már ötödik köteténél jár, az 1. és 2. kötet pedig már túl van a 3. kiadásán!

Rendeld meg most, hogy a könyvből megszerzett tudás birtokában már néhány napon belül megfontoltabb döntéseket tudj hozni az építkezéseteken, és így kevesebb pénzt dobjatok ki feleslegesen az ablakon!
Kattints a gombra!

AZ ÉPÍTEM A HÁZAM KÖNYVSOROZAT TOVÁBBI KÖTETEI

Minden fontos információ egy helyen a ház alapozásáról, falazásáról és homlokzatképzéséről.
Miközben megismered a „falazati filozófiákat”, beleláthatsz a betonozás, a vízszigetelés és a hőszigetelés műhelytitkaiba is!

Ebből a könyvből a nyílászárókról, az árnyékolási lehetőségekről, a különböző födém- és padlófajtákról tudhatsz meg (szinte) mindent!
Egyformán terítékre kerülnek a tervezés és a kivitelezés fontos apróságai és összefüggései!

Ebben a könyvben azt tanulhatod meg, hogyan hozd összhangba a szépséget a praktikummal.
Szó lesz a belső térkialakítás alapjairól, a gipszkartonozás, a hideg- és melegburkolás, a festés és a tapétázás műhelytitkairól is!

Itt már az épületgépészet legújabb és legizgalmasabb területeiről lesz szó!
Hőszivattyúk, légkondicionálók, villamos fűtések és gépi szellőztetők szerepelnek ennek a könyvnek a tárgymutatójában!

CSOMAGBAN JOBBAN MEGÉRI!

Az Építem a házam könyvsorozat köteteiből változatos csomagokat alakítottunk ki, hogy attól függően választhass, hogy milyen téma érdekel illetve az építkezés melyik szakaszában találtál ránk!

MI TÖRTÉNIK A MEGRENDELÉST KÖVETŐEN?

A könyvek kiszállítását logisztikai partnerünk, a Webshop Iroda Kft. végzi. A beérkezett megrendeléseket nekik továbbítjuk. (Kivétel a személyes átvétel.)
A kiszállítás a fizetést követően 2-3 munkanapon belül megtörténik.

A könyvet legegyszerűbben bankkártyával tudod kifizetni. (Erre az OTP Simple biztonságos, tőlünk teljesen független felületén van lehetőség.)
A fizetést követően a megrendelést azonnal továbbítjuk a logisztikai partnerünknek, akik átadják a futárnak.

Amennyiben az előre utalásos fizetést választod, akkor a megrendelés beérkezését követően díjbekérőt kapsz, ennek kiegyenlítése után pedig futárral küldjük a könyvet. (A futár egyeztetni fogja veled az időpontot.)

Amennyiben utánvétes kiszállítást választasz, akkor fizetni kiszállításkor a futárnál tudsz. (A futár egyeztetni fogja veled az kiszállítási időpontot.) Ebben az esetben a Webshop Iroda állítja ki neked a számlát.

Amennyiben a budapesti (vagy gödöllői) személyes átvételt választod, akkor ennek módját telefonon fogjuk egyeztetni veled.

Ha bármilyen kérdésed, kérésed adódna, hívj bizalommal a 30/9820-797-es telefonszámon, vagy írj nekem emailt a bodnargy@epitemahazam.hu címre!

Az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF) ide kattintva, új Adatkezelési tájékoztatónkat ide kattintva tudod elolvasni.